Krys
Wysłany: 2013-08-21, 00:00 Truskawkowe sny
Na truskawkowe sny
Zawsze byłam zdania, że w eleganckim otoczeniu ludzie zachowują się lepiej, w ładnej restauracji lepiej smakuje, w pięknej sypialni lepiej się śpi.Rozwijając tę teorię, doszłam do wniosku, że widok z łóżka na truskawki zapewni truskawkowe sny.
Za farby i do dzieła!
Mój szarobury taras, na który wychodzę z sypialni, zamieniłam na... Vide fotografie poniżej!
zasluzona filizanka herbaty po skonczonej pracy.jpg
Plik ściągnięto 331 raz(y) 949,06 KB
w trakcie.jpg
Plik ściągnięto 141 raz(y) 266,39 KB
przedtem i potem.jpg
Plik ściągnięto 133 raz(y) 285,94 KB
_________________ Krys
Ostatnio zmieniony przez Baba Jaga 2013-08-21, 09:09, w całości zmieniany 1 raz
Jestem zachwyconaKrys, to najpiękniejszy balkon na świecie !! Musi być jakaś nagroda za najpiękniejsze balkony Lub za najcudowniejsze dekoracje w domu - najlepiej wykonane przez ich mieszkańców, nie przez wynajętych dekoratorów, architektów. Choć może są wśród nich tacy, którzy kierują się tylko pięknem, emocjami, radością, entuzjazmem. Ja jednak jeszcze takich nie spotkałam Jedynymi ludźmi, którzy umieli dla mnie lub dla moich znajomych stworzyć coś pięknego, to byli artyści, wśród nich profesjonaliści, nawet pracownicy naukowi uczelni artystycznych- ale to byli ciągle artyści!, artyści rzeźby, pędzla, ducha, gipsu, po prostu ludzie kierujący się natchnieniem i perfekcyjnym wyczuciem nastroju i oczekiwania czekającego na spełnienie. Tylko artyści docenią na 100% te cudowne truskawki w białej, nieskazitelnej kołderce Krys, jesteś wspaniała !
_________________ BABA JAGA
Krys
Wysłany: 2013-08-21, 13:27
Baba Jaga, dziękuję za komentarz. Sama jesteś wspaniała! Właśnie z powodu tych dobrych słów, dodających odwagi i energii.
A poza tym zgadzam się z Tobą w 100 procentach. Nie-artyści nie mają odwagi chwycić za pędzel, zatrwożeni możliwością, a raczej prawdopodobieństwem krytyki ze strony osób jeszcze bardziej zatrwożonych.
Chciałabym zachęcić każdego z osobna, by spróbować. Chociaż spróbować. Bo każdy sukces zaczynał się od spróbowania.
A nawet jeśli nie wyjdzie - NO TO CO!
Najostrożniejszym początkiem może być na przykład wnętrze szafki, gdzie trzymamy kubełek na śmieci...
Tak ! Wnętrze szafki na kubełek śmieciowy z pięknymi malunkami to jest to ! Jak nie, to mogą być inne dyskretne miejsca, jakieś schowki, szufladki, półeczki - od tego można nieśmiało zacząć ! Również polecam takie próby - to wspaniały relaks, a skutek może być zaskakujący dla samego twórcy ! Ja mam chyba szczęście, ponieważ jestem otoczona takimi twórczymi osobami ciągle pracującymi, a to nad ogrodem, domem, ciuchami, wspaniałym jedzeniem, rzeźbami z różnych jakby niepotrzebnych rzeczy, arcydziełami z papieru lub włóczki. Nawet na naszym Forum mamy sporo artystycznych dusz! A pisanie - to też już prawie sztuka , ...no i też musi się chcieć. Jak to dobrze, jeżeli ludziom wokół jeszcze się chce oderwać od codziennych spraw.
_________________ BABA JAGA
Zmora
Wysłany: 2013-08-21, 22:42
Zgadzam się z Tobą! Ja także cieszę się, że jest tylu ludzi, którzy czynią świat piękniejszym, nie oczekując za to żadnego wynagrodzenia.
_________________ Zmora
Artur S.
Wiek: 72 Dołączył: 07 Lip 2011 Posty: 135 Skąd: Greensboro NC, USA
Wysłany: 2013-08-22, 14:05
Podpisuje sie pod wszystkimi komentarzami, a oprocz tego dodam, ze jeden z podzialow ludzkosci jest na tych, ktorzy "czynia swiat piekniejszym" (cyt. Zmora) i na tych, ktorzy tego nie potrafia, dlatego szukaja, do czego by sie tutaj przyczepic. Ktokolwiek czyta moj komentarz - zastanow sie, do ktorych nalezysz. Mam nadzieje, ze do tych pierwszych! I jesli TAK, to moja rada - nie przejmuj sie tymi drugimi; oni nie wiedza, co traca.
Wszystkie zdjecia sa bardzo ladne, ale najbardziej szokuje, a raczej robi wrazenie to trzecie. To wlasnie ono zacheca nas do aktywnosci, o jakiej pisza Krys i pani Baba Jadzia.
Sam nabralem ochoty!
Skopiowalem wspomniane zdjecie i przedstawie je moim sluchaczom na nastepnej pogadance.
Zajecie tego rodzaju, wolne od stresu opinii publicznej, bo - jak pisza obie panie - przeprowadzone w ukryciu, jest w ogromnej mierze uzdrawiajace i to nie tylko psychicznie, ale takze fizycznie. (To juz sprawdzone i udownione!) Nie bez powodu psycholodzy wciskaja do reki ofiar wszelkiego rodzaju wlasnie kredki, farbki etc.
_________________ PRex
Misia
Wiek: 35 Dołączyła: 21 Lip 2011 Posty: 110 Skąd: New York
Wysłany: 2013-08-24, 14:16
Dawid, kochanie, ja tez chce taki balkon!
_________________ Misia
Andrew Pomógł: 1 raz Wiek: 78 Dołączył: 10 Cze 2011 Posty: 117 Skąd: North Carolina, USA
Wysłany: 2013-08-24, 14:19
Roy Kirkham bylby dumny z Ciebie, Krys!
_________________ Andrew
Artur S.
Wysłany: 2013-08-24, 21:42
A kto to jest Roy Kirkham? Jakis znany malarz? Czy moze nauczyciel zajec plastycznych?
_________________ Artur S.
Misia
Wysłany: 2013-08-26, 11:26
Czekalam az ktos odpowie, ale chyba nikt nie wie, kto to jest Roy Kirkham...
Przez kilka lat pracowalam w Londynie dla bardzo milych i wytwornych ludzi. Nie dosc, ze traktowali mnie - konserwatora powierzchni plaskich - z szacunkiem, to jeszcze o godzinie piatej byl tea time. Prosili mnie do stolu, pilismy herbate z pieknego, drogiego serwisu, rozmawialismy bardzo przyjaznie i nikt by nigdy nie powiedzial, ze to arystokratyczne malzenstwo plus sprzataczka. Pewnie dlatego mam takie mile skojarzenia z Roy'em Kirkhamem. Bo Roy Kirkham to znany angielski designer wytwornej porcelany. Mozna go dostac tylko w drogich sklepach. Wlasnie ci panstwo uzywali jego serwisu do herbaty. Jak codziennie myjesz kazda filizaneczke, ostroznie, delikatnie, to w koncu zostaje w pamieci jego logo i ten piekny wzor (alpine strowberry, prawda Krys?).
_________________ Misia
Krys
Wysłany: 2013-08-27, 00:01
Andrew i Misia, rozpoznaliście prawidłowo. To wzór z mojego ulubionego serwisu do herbaty Roy'a Kirkhama "Alpine Strawberry", czyli alpejska truskawka (wolne tłumaczenie).
Aby mi nigdy nie zabrakło gorącej herbaty, namalowałam sobie pełny dzbanuszek po drugiej stronie balkonu.
Kto ma ochotę, zapraszam! Starczy dla wszystkich. :)
Roy Kirkham's Tea Service.jpg
Plik ściągnięto 109 raz(y) 333,28 KB
_________________ Krys
Karolina
Wysłany: 2013-08-27, 17:15
Bardzo to ładne Pomysł wspaniały na taki taras. Jednak musi być taki właśnie jak Twój, czyli pełny, zabudowany. Mogłabym spróbować porwać się na taką próbę w domu moich rodziców (choć z wielkimi obawami !) ale najpierw musiałabym ich prosić o przebudowę tarasu
Artur S.
Wysłany: 2013-08-27, 20:02
Tak wiec poprosze o filizanke te arystokratycznej herbaty.
Z mleczkiem, jesli mozna.
_________________ Artur S.
Misia
Wysłany: 2013-08-27, 21:57
Tak, ja tez poprosze. Czy pijesz taka angielska o bladym kolorze, Krys?
Misiu, kochanie, namaluje Ci na balkonie, co tylko zechcesz. Tylko ze my nie mamy balkonu.
Ale jak bedziemy mieli, to namaluje Ciebie, jak pijesz wspaniala herbate z serwisu... no, jak on sie nazywa, ten gosc... Musze rzucic okiem do gory... Aha, Roy Kirkham! Bedziesz pila herbate z wlasnej porcelany Roya Kirhama w towarzystwie wlasnej pani konserwatorki powierzchni poziomych... Nie, czekaj, jak Ty to nazwalas wytwornie "konserwatorki powierzchni plaskich"!
_________________ Dawid
Andrew Pomógł: 1 raz Wiek: 78 Dołączył: 10 Cze 2011 Posty: 117 Skąd: North Carolina, USA
Wysłany: 2013-08-28, 22:17
A nie mowilem? Roy Kirkham!
_________________ Andrew
Artur S.
Wysłany: 2013-09-02, 15:19
Sprawdzilem w Internecie, kto to jest Roy Kirkham. Ogladajac doniesienia o nim, znalazlem sie w pewnym momencie na jego stronie w facebook. I zgadnijcie, co tam znalazlem? Angielski designer skopiowal nasze zdjecia balkonu (to znaczy zdjecia Krystyny Czerny) i wstawil sobie na strone z milymi komentarzami.
Sir, Pan zna sie na rzeczy!
[ Dodano: 2013-09-02, 20:55 ]
Jestem dumny z naszego forum.
Wysłany: 2013-09-02, 23:48
Ja tez! Zagladam tu codziennie. ... I tak, Artur S., sprawdzilem takze Kirkhama. Sciagnal nasze zdjecia i wstawil sobie! Jestesmy popularni nawet w Anglii.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum